Black Friday Nederland

Vlak voordat het Cyber Monday is in Nederland begint het kortingsfestijn al een paar dagen eerder, namelijk tijdens Black Friday Nederland. Is dat toeval? Nee zeker niet, Black Friday en Cyber Monday hebben absoluut met elkaar te maken. Maar het mooiste is dat u tijdens Black Friday al kunt shoppen met korting!

Black Friday 2023

Bent u benieuwd naar de Black Friday 2023 deals? Wij hebben die allemaal voor u op een rijtje gezet. Via onderstaande button kunt u ze meteen allemaal bekijken. Het enige dat vervolgens nog resteert is gebruik maken van de aanbiedingen, kortingen, deals en acties. Waar wacht u nog op?!

Bekijk alle Black Friday deals

Black Friday

Wat is Black Friday? Black Friday is bedacht om de mensen na ThanksGiving naar de winkels te lokken en te gaan starten met het doen van aankopen voor de decembermaand. ThanksGivingsDay is een dag die we in Nederland niet vieren, maar in Amerika doen ze dat wel en daar kent deze dag dan ook zijn oorsprong. Want Black Friday is altijd op de dag na ThanksGiving. Black Friday is vervolgens komen overwaaien naar de andere kant van de oceaan en sinds een aantal jaar zijn er steeds meer winkels en webshops die hier aan meedoen. En daar profiteert u van!

Er gaan verschillende verhalen in de rondte over de oorsprong van Black Friday, maar 1 ding is zeker. Op deze dag proberen ze u naar de winkel (of webshop) te lokken met een hele hoge korting zodat u begint met aankopen doen. In Amerika leidde dat in het verleden tot de meest gekke taferelen. Van knokpartijen om de nieuwste TV, computer, MacBook, computergame tot aan het strategisch slim parkeren een dag van tevoren van de auto zodat je niet zover hoeft te lopen met alle inkopen de volgende dag en tot het slapen voor de deur zodat men als eerste naar binnen kan stormen als de actie begint. Soms zelfs midden in de nacht. Lange rijen en een hoop gekkigheid dus.

In Nederland gaat het er allemaal wat rustiger aan toe en gelukkig maar. Black Friday Nederland is vooral online erg populair. Er wordt op deze dag heel veel gekocht bij grote webshops zoals Wehkamp, MediaMarkt, BCC, Bijenkorf, Coolblue (die zelfs zijn begonnen met Blue Friday een week voorafgaand aan Black Friday), ICI PARIS XL, Douglas, adidas, Nike en Apple. Allemaal doen ze mee met een geweldige aanbieding of deal. Maar ze zijn niet de enige want elk jaar doen er meer merken en webshops mee met deze kortingsdag. Tijdens Black Friday 2017 deden er al meer dan 100 merken en shops mee, in 2018 en 2019 waren dit er al meer dan 160 maar de verwachtingen voor Black Friday 2023 zijn nog veel hoger. Nog veel meer korting bij nog veel meer deelnemende winkels. Shop till you drop dus. Want wat is er nou leuker dan meer cadeaus voor hetzelfde budget kopen. Dan is Sinterklaas en Kerst vieren nog veel leuker toch? Wacht niet langer en profiteer van deze dag. Heeft u Black Friday gemist? In dat geval niet getreurd, want u kunt op de maandag tijdens Cyber Monday ook nog profiteren van (nieuwe) deals met extreem hoge kortingen. Deze kunt u echter alleen online scoren.

Wanneer is Black Friday 2023?

Black Friday is in Nederland in 2023 op vrijdag 24 november. De kans is groot dat er al merken en webshops zijn die eerder beginnen met acties en dat de acties en kortingen ook nog het hele weekend geldig zijn, maar vrijdag 24 november 2023 is het echt Black Friday (ook wel Zwarte Vrijdag genoemd).

Bekijk alle Black Friday deals